Nanna Prip byder velkommen i Ruby Y Studio (foto: Camilla Overgaard).
Af: Camilla Overgaard, formand DMF Aarhus.
Det er en glæde, når nye initiativer skyder frem i Aarhus, og da jeg spottede på instagram, at et nyt studie lige så stille var ved at se dagens lys, tog jeg straks kontakt til studiets ejer og designer, Nanna Prip, og spurgte om jeg måtte kigge forbi og se Ruby Y Studio.
Nanna tager imod mig i døren til et kælderlokale på Regenburgs Plads og byder mig indenfor i det første af de to rum, som udgør Ruby Y Studio. Nanna Prip går også under kunstnernavnet Lotus Noir og har en bacheloruddannelse fra sangskriverlinjen på Det Jyske Musikkonservatorium, som hun dimitterede fra i 2020. I løbet af sin studietid har hun desuden været på udveksling på Guildhall School of Music i London, hvor hun brugte et halvt år på deres elektroniske linje. Nanna har de sidste mange år arbejdet som producer og producerer størstedelen af sin egen musik, og nu kan hun så føje CEO og studieejer til CV’et. Nannas musik har altid været forankret i RnB-genren og præget af 90’ernes lydunivers, men på det seneste har hun bevæget sig mere i retning af 80’er lyden kombineret med soul.
Healing og holisme
Når man træder ind i Ruby Y Studio’s første rum, får man hurtigt øje på en briks ved væggen af samme type, som dem man typisk ser hos en massør eller lignende. Der står også nogle krystaller i vindueskarmen, som fanger lidt af sollyset udefra.
”Udover at være producer og sangskriver, er jeg også reikihealer.”
’Rei’ betyder ånd, mens ’ki’ betyder energi, og reikihealing er en form for healing, hvor omdrejningspunktet er overførslen af energi fra healeren til klienten. Netop energi bliver et tilbagevendende tema i vores samtale, som foregår i Ruby Y Studio’s andet rum, selve studiet, med Nanna placeret i producerstolen og mig selv i hendes sartlyserøde fløjlssofa. Rummet er badet i et hyggeligt lys, og der er nogle meget dekorative, hvide akustikpaneler og planter på væggene. Persiennerne havde Nanna selv hængt op samme morgen, så der arbejdes fortsat med at få studiet helt færdigt. I Ruby Y Studio er der fokus på at skabe en holistisk oplevelse, og det skal selve rummene bidrage til. Derfor bliver der lagt vægt på, at begge studiets rum spiller sammen og skaber en både tryg og inspirerende ramme omkring det, der foregår – hvad enten det er reikihealing eller indspilning.
Ruby Y Studio set-up 1 (foto: Camilla Overgaard).
Vejen til rubinen
Dét at spille og skrive musik har haft en afgørende rolle i Nannas liv og har det stadig. I en barndom og ungdom præget af mobning, og hvor ingen rigtig virkede til at lytte og forstå, var musikken et trygt rum. Nanna gik på Gøglerskolens rapskole, hvor hun også producerede og arbejdede desuden med produceren K-del, som hun i dag fortsat har et tæt samarbejde med. Hun besluttede sig så for at søge ind på sangskriverlinjen på Det Jyske Musikkonservatorium, og da mailen om, at hun var optaget på linjen, landede i indbakken, var det et vigtigt vendepunkt.
”Jeg glemmer aldrig den dag, hvor jeg fik den mail fra kons. Det var virkelig en milepæl, og jeg har stadig mailen.”
”Jeg glemmer aldrig den dag, hvor jeg fik den mail fra kons. Det var virkelig en milepæl, og jeg har stadig mailen.”
Nanna beskriver, at hun ofte er blevet mødt med tvivl og skepsis fra sine omgivelser, når hun gav udtryk for, at hun gerne ville gå musikkens vej. Kan man leve af det? Er det ikke bare en hobby? Er det ikke meget usikkert?
”Man skal virkelig stå fast. Der er ikke noget, der er sikkert, men så længe jeg gør noget, jeg har det godt med, så må det være nok.”
”Man skal virkelig stå fast. Der er ikke noget, der er sikkert, men så længe jeg gør noget, jeg har det godt med, så må det være nok.”
Og i dag sidder Nanna så i sit eget studie med et ønske om at dele de erfaringer, hun har gjort sig, og skabe fællesskaber for unge piger, som har interesse i at skrive og producere musik.
(foto: Camilla Overgaard)
Feminin energi og fællesskab
I Nannas optik er der mangel på musikalske fællesskaber særligt for piger, der kommer fra områder, hvor de musikalske tilbud generelt ikke er mange. Her kan eksempelvis være tale om socialt belastede boligområder. Ofte består de musikalske tilbud her af rapskolerne, som har stor betydning og uden tvivl skaber værdi, men som også oftest er præget af en meget maskulin energi og få engagerede piger. Nanna har et ønske om, at Ruby Y Studio kan blive et musikalsk fællesskab præget af en feminin energi, og som kan være med til at give unge piger blod på tanden for at skabe musik i et trygt rum.
(foto: Camilla Overgaard)
Amerikansk eventyr
Nanna er på alle måder entreprenant i sit virke. Hun er god til at opsøge muligheder og få ting til at ske omkring sig. Realiseringen af Ruby Y Studio er et rigtig godt eksempel på dette, men Nanna har også præsteret at gøre sig bemærket på den anden side af kloden. Hun satte sig for at undersøge, hvordan hun kunne promovere sin musik i USA, og det førte til, at hun blev kontaktet af familiemedlemmerne til Whitney Houston og Dionne Warwick, som hun nu har et tæt samarbejde med omkring en kommende udgivelse. De har et pladeselskab, som spottede Nannas single ’Pillow Talk’ (indsæt link), der udkom i maj 2019.
”Hvis jeg promoverer her i Danmark, så ved jeg godt, at min genre ikke kommer nogle steder, for der er ikke sket noget de sidste 4 år.”
”Hvis jeg promoverer her i Danmark, så ved jeg godt, at min genre ikke kommer nogle steder, for der er ikke sket noget de sidste 4 år.”
Nannas drivkraft og vilje til at arbejde hårdt for de ting, hun gerne vil opnå, har betydet, at hun har turdet at tage nogle chancer og træde ud i det ukendte. Nanna fortæller mere om mødet med familiemedlemmerne og deres pladeselskab i programmet ’Vidundergrunden’ på DR3, som kan høres her.
Det bliver spændende at følge Nanna og Ruby Y Studio i fremtiden!